Politika povrata i povrata novca

Hvala vam što kupujete na njcpensions.com.

Ako iz bilo kojeg razloga niste u potpunosti zadovoljni kupovinom, pozivamo vas da pregledate našu politiku povrata novca.

Sljedeći uslovi važe za sve proizvode koje ste kupili kod nas.

Tumačenje i definicije

Interpretacija

Reči čije je početno slovo veliko imaju značenje definisano pod sledećim uslovima. Sljedeće definicije će imati isto značenje bez obzira da li se pojavljuju u jednini ili u množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike povrata i povrata novca:

 • Kompanija (koja se u ovom Ugovoru naziva „Kompanija“, „Mi“, „Nas“ ili „Naš“) odnosi se na njcpens.com, Džemala Bijedića 160, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina.
 • Roba se odnosi na artikle koji se nude za prodaju na Servisu.
 • Narudžbe znače Vaš zahtjev za kupovinu Robe od nas.
 • Usluga se odnosi na web stranicu.
 • Web stranica se odnosi na njcpensions.com, kojoj se može pristupiti sa https://njcpensions.com/
 • Vi označavate pojedinca koji pristupa ili koristi Uslugu, ili kompaniju, ili drugo pravno lice u čije ime taj pojedinac pristupa ili koristi Uslugu, prema potrebi.

Vaša prava na otkazivanje narudžbe

Imate pravo da otkažete svoju narudžbu u roku od 30 dana bez navođenja razloga za to.

Rok za otkazivanje Narudžbe je 30 dana od dana kada ste primili Robu ili kada treća strana koju ste odredili, a koja nije prijevoznik, preuzme isporučeni proizvod.

Da biste iskoristili svoje pravo na otkazivanje, morate nas obavijestiti o svojoj odluci putem jasne izjave. O svojoj odluci možete nas obavijestiti na:

 • E-mailom: support@njcpensions.com
 • Broj telefona: +38780020020

Nadoknaditi ćemo Vam novac najkasnije u roku od 14 dana od dana kada primimo vraćenu robu. Koristit ćemo isto sredstvo plaćanja koje ste koristili za Narudžbu i nećete snositi nikakve naknade za takvu nadoknadu.

Uslovi za povrat

Kako bi Roba bila kvalifikovana za povraćaj, molimo vas da vodite računa da:

 • Roba je kupljena u zadnjih 30 dana

Sljedeća Roba se ne može vratiti:

 • Isporuka Robe napravljena prema Vašim specifikacijama ili jasno personalizirana.
 • Snabdevanje Robom koja po svojoj prirodi nije podesna za vraćanje, koja se brzo pogoršava ili gde je istekao datum isteka.
 • Isporuka Robe koja nije pogodna za vraćanje zbog zdravstvene zaštite ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke.
 • Isporuka Robe koja je nakon isporuke, prema svojoj prirodi, neodvojivo pomešana sa drugim artiklima.

Zadržavamo pravo da po sopstvenom nahođenju odbijemo povrat bilo koje robe koja ne ispunjava gore navedene uslove povrata.

Može se refundirati samo roba po redovnoj cijeni. Nažalost, roba na akciji ne može se vratiti. Ovo isključenje se možda neće odnositi na Vas ako to nije dozvoljeno važećim zakonom.

Vraćanje robe

Vi ste odgovorni za troškove i rizik vraćanja Robe nama. Robu treba da pošaljete na sledeću adresu:

Džemala Bijedića 160, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina

Ne možemo biti odgovorni za oštećenu ili izgubljenu robu u povratnoj pošiljci. Stoga preporučujemo osiguranu uslugu pošte koja se može pratiti. Nismo u mogućnosti izvršiti povrat novca bez stvarnog prijema Robe ili dokaza o primljenoj povratnoj isporuci.

Pokloni

Ako je Roba označena kao poklon prilikom kupovine, a zatim poslana direktno vama, dobit ćete poklon kredit u vrijednosti vašeg povrata. Po primitku vraćenog proizvoda, poklon bon će Vam biti poslan poštom.

Ako Roba nije bila označena kao poklon kada je kupljena, ili je darodavac poslao narudžbu sebi kako bi vam je dao kasnije, mi ćemo poslati povraćaj novca darodavcu.

Kontaktiraj nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj politici povrata i povrata novca, kontaktirajte nas:

 • E-mailom: support@njcpensions.com
 • Broj telefona: +38780020020
Scroll to Top